Najava i poziv na 21. FIPO Fest

Poštovani,

Iz nas je 20 Festivala izviđačkih pjesama Osijek a za nekoliko dana počinje i 21. FIPO Fest.

 

Festival izviđačkih pjesama Osijek – FIPO Fest je jedinstvena izviđačka aktivnost čiji je osnovni cilj provedba dijela izviđačkog programa koji potiče kulturno umjetničko-amaterski izričaj djece i mladih posebice putem pjesme, glume i raznih kreativnih radionica.

Organizator ove jedinstvene izviđačke manifestacije je IZVIĐAČKI KLUB JAVOR OSIJEK, a sam FIPO Fest je i preporučena izviđačka aktivnost izviđača nacionalne izviđačke organizacije SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE

FIPO FEST je POKLON gradu OSIJEKU za njegov ROĐENDAN  koji obilježavamo 2.12. i svake godine se  organizira vikend uoči Dana Grada ili na sam Dan Grada (kada je 2. 12. subota ili nedjelja). Osim samog nastupa izviđačkih udruga i izviđačke pjesme tijekom održavanja FIPO Festa organiziramo niz drugih aktivnosti. Jedna od aktivnosti je GRAD NA DRAVI DANAS SLAVI koja ima za cilj upoznavanje Grada Osijeka i turističku promidžbu Grada. Druga aktivnost je SLAVONIJA I BARANJA U MOM SRCU koja ima za cilj upoznavanje i turistička promidžba dijela naše predivne Slavonije i Baranje koja okružuje naš Grad Osijek.

Svake godine FIPO Fest ima neku drugu temu, a ove godine je tema U MENI IMA VRIJEDNOSTI – RECIKLIRAJ ME. Tijekom održavanja 21. FIPO Festa organizirati ćemo i Reviju Recikliranih predmeta u sklopu projekta IZVIĐAČKI KORACI ZA ODRŽIVI RAZVOJ 2022./2023., koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Hrvatske.

Osim navedenog FIPO Fest ima i humanitarni karakter. Ove godine prikupljamo bojice i školski pribor za Dječji dom Klasje u Osijeku.

Očekuje se oko 250 sudionika iz više gradova Lijepe Naše i susjednih država. Svoj dolazak na 21. Fipo Fest najavili su izviđači iz sljedećih izviđačkih udruga:

Udruga skauta Savski gaj,  Zagreb

Udruga katoličkih izviđača “Jarmina” Jarmina

Odred izviđača Požega, Požega

Odred izviđača Mađara “Zrinyi Miklos” Zagreb

Savez izviđača grada Zenica, Bosna i Hercegovina

Odred izviđača MP, Zagreb

U.S. Sv. Juraj,  Bjelovar

Odred izviđača “Vladimir Nazor” Karlovac

Odred izviđača ” Orjen” – Herceg Novi, Crna Gora

Odred izviđača pomoraca “Uljanik” Pula

Odred izviđača “Suncokret” Čepin

OI „Dr. Mladen Stojanović“, Prijedor,  Bosna i Hercegovina

28. Samostalna Družina Izviđača “Dubrava”, Zagreb

Skautski klub “Split”, Split

Udruga izviđača “Slavonski hrast” Osijek

I naravno Izviđački klub Javor Osijek.

  1. FIPO Fest održava se 26.-27.11.2022. Centralna aktivnost – Nastup izviđača i Revija recikliranih predmeta biti će u subotu u 17 h u Tvrđi Stara Pekara. Ukupnu organizaciju kao i svake godine snose volonteri Izviđačkog kluba Javor Osijek. Ukoliko nam niste mogli doći kao sudionik rado vas pozivamo kao gosta- gledatelja. Vašim dolaskom uveličati ćete nas 21. FIPO Fest a djeci i mladima poručiti da je ispravno koračati izviđačkim koracima i stjecati vještine za život što i je osnovna misija izviđaštva kao najvećeg svjetskog pokreta za djecu i mlade.

Budite i humanitarac i umjesto ulaznice ponesite bojice i školski pribor za Dječji dom Klasje Osijek.

S poštovanjem, uz izviđački pozdrav

BUDI PRIPRAVAN!

Načelnik 21. FIPO Fest-a  – Karlo Viola

Predsjednica Organizacijskog odbora 21. FIPO Fest-a – Jadranka Kokolari

Podijeli s prijateljima:
X