Siječanj, 2023

21Sij10:0013:0021.1.23. Dan MimozaUzrast:Brđani,Istraživači,Roditelji,svi zainteresirani,VolonteriTip aktivnosti:Humanitarna

Detalji aktivnosti

U subotu 21. siječnja 2023. godine, u vremenu od 10-13 sati na Trgu A. Starčevića u Osijeku organizirat će se 16. Hrvatski Dan mimoza, nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice i ujedno najava 17. Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice (16.-22. siječnja 2023.).
Manifestacija se održava u organizaciji Gradske lige protiv raka Osijek i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u suradnji s IK Javor  iz Osijeka, Medicinskom školom Osijek, KBC Osijek, ŽDZ Osječko-baranjske županije, Mammae klubom Osijek, ILCO-Osijek, Ja Ka udruga  žena oboljelih i liječenih od raka jajnika i Studentska sekcija za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog
fakulteta u Osijeku kao i polaznici aktivnosti Nacionalnog projekta Živjeti zdravo Hodanjem do zdravlja.
U navedenom vremenu će se uz simboličnu podjelu i prodaju cvjetova mimoze, dijeliti edukativni materijali i informirati i savjetovati građane o mogućnostima sprječavanja i ranog otkrivanja raka vrata maternice i cijepljenju protiv HPV-a.
Srdačno Vas pozdravljamo i pozivamo da nam se pridružite i podržite ovu sada već tradicionalnu i plemenitu manifestaciju, a na dobrobit i zdravlje svih naših sugrađana!

Više

Vrijeme

(Subota) 10:00 - 13:00

X