30.7.-13.8.2019. LOGOROVANJE „MALO U GORE PA ZATIM NA MORE“

Iza nas je još jedna izviđačka ljetna avantura „Priroda nas zove, malo u gore pa zatim na more“

Ovogodišnje ljeto osječkih javorovaca započelo je 23.7.19. a završilo 13.8.19. Logorovanje je bilo programski podijeljeno u tri cjeline i to: međunarodni kamp „Jednostavno prijatelji“, logorovanje na Boračkom jezeru i ljetovanje u Omišu.

Na međunarodnom kampu „Jednostavno prijatelji“, naši su se izviđači družili sa više  od 300 mladih iz više zemlja  naše Regije. Dani su bili puni radionica, izleta, izazova, pjesme i plesa te su svi sudionici razvijali svoje sposobnosti, jačali vlastite kompetencije te  širili prijateljstvo i dobre vibracije. Nakon međunarodnog kampa uslijedio je logorovanje  osječkih javorovaca na Boračkom jezeru u Izviđačkom centru Saveza izviđača Grada Zenica.  Izviđači su spavali pod šatorima, uživali u predivnoj prirodi, kupali se u jezeru, razvijali spretnost u adrenalinskom parku, doživjeli rafting na Neretvi, upoznavali su vodene tokove i značaj vode koja ne poznaje granice. Zajedno s ostalim izviđačima u  izviđačkom centru okusili su čari noćne ophodnje, uzbune, orijentacije u prirodi, izviđačke olimpijade  te su  svaku večer uživali uz pucketanje logorske vatre i zabavnom programu koji su sami pripremali.

Nakon  jezera i rijeka, te gora, osječki javorovci su se uputili u Izviđački dom u Omišu gdje su proveli zadnjih 7 dana ovogodišnje ljetne avanture na moru.  Tijekom boravka u Omišu izviđači su imali pohod na Stari Grad Omiš, vožnju brodom po Cetini i upoznavanje flore i faune  cetinskog kraja (ušća rijeke u more), te izlet na Brač u Pučišće i upoznavanje škole klesanja kamena. Na radionicama su pokazali svoju kreativnost u izradi ručnih kamenih magneta, zastava kampa te pisanje razglednica. Upoznali su  sazviježđa i orijentaciju po noći, saznali su što znače pojedine riječi, narječja  koje se  koristi u Omišu. Svaki dan je bio ispunjen izazovima, izletima, radionicama i kupanjem, a zadnji dan prije polaska svi su uživali u Vodenom parku.

Završna večer je bila u znaku roštiljade koju su pripremili sami izviđači.  Osim odlične večere, izviđači su i pripremili scenski prikaz zgoda i “nezgoda” koje su se dogodile u proteklih 21 dan u prirodi.

Podijeli s prijateljima:
X