23.-25.2.2024. Zimski kamp 5Z – Dravska priča – Noskovci

Izviđači osječkog kluba Javor na svom zimskom kampu bili su od 23. do 25. veljače 2024. u Posjetiteljskom centru Dravska priča Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u Noskovcima.

Sudionici kampa imali su priliku naučiti kako koristiti sjekiru, pilu i čekić te su znanje primijenili pri pripremi večernje vatre na kojoj su samostalno pripremali večeru – od pronalaska i guljenja štapa do pečenja kobasica na vatri. Osim obroka, uz vatru su se obje večeri mogle čuti izviđačke pjesme i priče te vidjeti igrokazi na temu izviđačkih reklama i međugeneracijske solidarnosti.

Voditelji kampa potrudili su se da sudionici što više vremena borave na otvorenom pa su pripremili i igru pokretnog kviza gdje su sudionici po cijelom perivoju tražili pitanja i davali odgovore, a uz pomoć djelatnika Javne ustanove organizirali su vožnju biciklima po zaštićenim dijelovima prirode uz rijeku Dravu.

Čuvar prirode za sudionike je pripremio prezentaciju o Otrovnim biljkama, gljivama i životinjama, a neke od njih sudionici su vidjeli tijekom obilaska Perivoja, multimedijskog prostora i laboratorija.

Sudionici su po grupama izradili i plakate na temu Svijet skauta na kojima su pokazali koje su to svjetske izviđačke regije, centralni uredi, koliko izviđaštvo u svijetu broji članova (više od 60 milijuna) te koje su zanimljivosti izviđača određenih država.

Kamp je završio evaluacijom na temu 5Z, pisali su što im je bilo zabavno, zimsko, zanimljivo, zajedničko, zdravo. I pogodite što – svaka aktivnost se našla u svakoj od pet kategorija. Što nam pokazuje što izviđaštvo zaista je: razvoj u punom smislu, stvaranje odgovornih i samostalnih pojedinaca u našem društvu.

Više o tome kako nam je bilo možete vidjeti i u slikama na_

https://virovitica-nature.hr/2024/02/26/zimski-kamp-izvidackog-kluba-javor-u-dravskoj-prici-2/

 

Podijeli s prijateljima:
X