20.6.2021. Izlet “U prirodi je zdravlje”

Sunčanu nedjelju izviđači kluba Javor Osijek i svi ostali zainteresirani, proveli su obilazeći nekoliko mjesta u okolici Osijeka sa ciljem promocije izviđaštva u mjestima gdje istoga nema. Obišli smo Klisu, Dalj i Erdut.
Sudionici izleta bili su u Klisi gdje su ispred škole odigrali 6 različitih izviđačkih  igara kroz koje se razvija motorika i timski duh.
Put su nastavili prema Dalju i taj dio izleta upotpunili šetnjom pored Dunava te radionicama na temu štetnosti pušenja.
Radionice na temu štetnosti pušenja započele su razbijanjem mitova o pušenju te zanimljivim kvizom, a nastavile se idejama kako cigaretama reći ne.
Edukaciju mladih o štetnosti pušenja osječki javorovci dugi niz godina realiziraju u suradnji s Gradskom ligom protiv raka Osijek. U jednom izletu spojili smo aktivnosti projekta “Znanjem protiv raka” i aktivnosti projekta  “Budite Fit -skauti su hit” – Izviđač se kloni štetnih navika i vodi brigu o svom zdravlju.
Prošetalo se i oko Erdutske kule, poučnom stazom zdravlja , te se popelo na istu, pa se uživalo u pogledu i laganom povjetarcu.
Izlet je organizirao i sufinancirao Izviđački klub Javor Osijek i Gradska liga protiv raka Osijek.
Izlet je trebao završiti u Aljmašu no s obzirom na alergiju sudionika, našu smo avanturu završiti ranije  i vratili se za Osijek.
Pozivamo sve da se paze, ali i da borave u prirodi što više.
Priroda nas puno uči i daje nam mir i zdravlje.
 
Podijeli s prijateljima:
X