12.12.21. Izlet Upoznajmo Hrvatsku & Betlehemsko svjetlo mira 2021.

Iza nas je još jedan izlet  “UPOZNAJMO HRVATSKU” koji mi osječki javorovci organiziramo punih 20 godina. Na kraju izleta zasjalo je i Betlehemsko svjetlo mira i ljubavi koji svi izviđači prenose u ovo blagdansko vrijeme.

U nedelju 12.12. 21. bili smo na izletu UPOZNAJMO HRVATSKU koji smo na kraju „začinili“ preuzimanjem Betlehemskog svjetla u Zagrebu, kao simbola mira i ljubavi.

Sjaji ovogodišnje BS    i jedna fotkica iz 2020. BS u Gradu Osijeku 2020

Predivan hladni i sunčan dan (bez najavljene kiše) iskoristili smo da upoznamo dio Lijepe Naše. Obišli smo dvorce u Suhopolju i Virovitici. Upoznali smo stare gradove u Koprivnici i Varaždinu. Bili smo u „centru svijeta“ Ludbregu i vidjeli gdje Mura ulazi u našu rijeku Dravu u predivnoj prirodi Legrada.

Svi naši obilasci bili su divni jer su lokacije dodatno bile ukrašene u prazničkom i blagdanskom duhu i bile su pune pozitivnog ozračja. Opak, najljepše je bilo kad bi nas dočekali izviđači iz Koprivnice, Varaždina, Ludbrega i Zagreba i s puno ljubavi pričali o svom gradu. Hvala im najljepše što su kratko u našem proputovanju bili naši „domaćini“. Tako i mi pokazujemo naš Osijek, kad nam dođu izviđači iz različitih krajeva, mjesta, gradova i država.

Poslije obilaska Adventa u Zagrebu, a prije povratka u Osijek, otišli smo u prostore SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE  i na naš izviđački Fenjer prenijeli BETLEHEMSKO SVJETLO i donijeli smo ga u naš GRAD OSIJEK.

Ovih dana planiramo, kao i svake godine do sada, prenositi svjetlo mira svim našim sugrađanima koji to žele. Za više informacija o preuzimanju Betlehemskog svjetla nazovite Ljiljanu Medved (097-650-29-98) ili Moniku Feher (091-550-1-90) ili pošaljite upit na ikjavor@gmail.com.

Neka nam je Svima ljubav u srcu. Sretni Blagdani!

 

Podijeli s prijateljima:
X