11.-12.2.23. Divan vikend OSJavorovaca :)

Ovog vikenda naši u OS JAVOROVI bili izuzetno vrijedni.
Obilježili smo 11.2. Svjetski dan bolesnika i posjetili su Dom za starije i nemoćne Osijek gdje su korisnike doma darivali s voćem. Jedna od važnih poruka  izviđačkog načina života je “briga o drugima” kao i međugeneracijska solidarnost ali i pružanje pomoći i podrške osobama kojima je ista potrebna.
Ove divne subote naši najmlađi članovi (poletarci i pčelice iz družine Jagoda) su posjetili Bajer Jug II gdje su zajedno s članovima UI Slavonski hrast nastavili aktivnosti koje su započele 2.2. kada smo obilježili Svjetski dan močvar i močvarnih staništa u sklopu projekta Izviđački koraci za održivi razvoj, sufinanciran  sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja  RH. Na poludnevnoj aktivnosti, uz lijepo zimsko sunce uživali su, šetali, igrali se  i savladavali znanja o staništima uz vode, a nije ni prošlo bez vatrice i dobre kobasice ispećene u prirodi.
Predstavnici OS Javorovaca sudjelovali su na  susretu izviđačkih voditelja Regije Istok u Čepinu (Vrtna Bajka) u organizaciji Odreda izviđača Suncokret iz Čepina. Svojim dolaskom na Skupštinu u Jarminu, podržali su i rad  Udruge katoličkih izviđača Jarmina.
U nedelju su članovi Družine Runolist organizirali biciklijadu do Stare Drave i zajedno s izviđačima UI Slavonski hrast uživali u zimskom suncu.
Uskoro nas očekuje prvo međunarodno putovanje ove godine i to  u Crnu Goru- Herceg Novi (17-19.2.), proslava našeg 22. rođendana na temu POZNATI SKAUTI  (18.2.), obilježavanje Dana Sjećanja na osnivača skautizma  BP DAY ( 22.2.), pripreme za volontiranje (13.2) u osječkom ZOO Vrtu te odlazak na Zimski kamp NOSKOVCI (24.-26.2.).
U tijeku su prijave za izlete u Veliku POZDRAV PROLJEĆU (19.3.) za učenike 5-tih razreda OŠ i više, srednjoškolaca i ostalih zainteresiranih.  Uskoro kreću prijave za izlet u Zagreb (1.4.) IGRAJMO SE ZDRAVO za učenike nižih razreda OŠ. Na naše aktivnosti, osim naših članova  mogu se prijaviti svi zainteresirani.
Više o svemu možete naći na ovoj web stranici udruge ili nazovite 099-3333-017
Znate Izviđaču je čat da mu se vjeruje. I kaže vam jedan izviđač od 1976.
“Stvarno je PAMETNO biti izviđač”
Hvala SIB.hr
Podijeli s prijateljima:
X