11.11.2023. Svečana akademija 70 godina izviđača iz Prijedora

U subotu 11.11.2023. naši su predstavnici sudjelovali na Svečanoj akademiji povodom 70 godina izviđača u Prijedoru kao i na tradicionalnom izviđačkom višeboju “Kozara” u organizaciji prijedorskih izviđača.
Posjetili smo i novi  “Izviđački kamp Kapela” koji grade i razvijaju izviđači iz Prijedora, gdje smo imali priliku i prespavati u predivnom prirodnom okruženju.
Izviđački klub Javor Osijek i Odred izviđača dr. Mladen Stojanović iz Prijedora  njeguju dugu izviđačku suradnju te međusobno podupiru i podržavaju  izviđačke aktivnosti i projekte.
Zajednički prenosimo misiju izviđaštva svijeta i stvaramo svijet boljim!
 
Izuzetna nam je čast bila biti dio ove svečanosti  na kojoj smo imali priliku vidjeti dugu tradiciju izviđaštva u Prijedoru u zadnjih 70 godina (1953.-1923.) pisane izviđačke povijesti grada Prijedora. Saznali smo da je i prije 1953. u Prijedoru bilo izviđača i da se izviđaštvo u Prijedoru svakim danom jača i razvija, posebice u novom  Izviđačkom kampu Kapela.
 
Želju za nastavkom odlične suradnje između OSJEČKIH Javorovaca i prijedorskih izviđača prenijela je naša dopredsjednica Monika Feher, koja je zajedno s ječ četiri predstavnika naše udruge sudjelovala na svečanosti.
 
Kako se bliži Dan Grada Osijeka i naš 22. Festival izviđačkih pjesama Osijek s radošću očekujemo veliki broj izviđača u Gradu na Dravi, kako iz Hrvatske, tako i iz susjednih država te sve koji pjesmom žele stvarati bolji svijet.
 
Izviđački pozdrav!
Podijeli s prijateljima:
X