RODITELJSKI SASTANAK ZA LOGOROVANJE ROVINJ – KAMP FUŽINE

Ovogodišnje izviđačko logorovanje , osječki javorovci, organizirali su u Rovinju u Kampu OI Tino Lorenzzeto Rovinj.  Naši su volonteri (konačari, već 21 7. došli na teren, u šumici uz plažu, kako bi podigli šumski grad.   U ranojutarnjim satima 24.7.,  46 sudionika logorovanja „nastanili“ su izviđački šumski grad i punih devet dana živjeli izviđačkim načinom života. Logorovanje je proteklo veselo pod temom “Dobrodošli u preriju” pa su sudionici bili podijeljeni u družine indijanaca, kauboja i farmera.

Poklić Kampa

OD DIVLJEG ZAPADA DO ROVINJSKOG MORA,

NEMA LJEPŠEG OD NAŠEG LOGORA.

PRERIJSKI FARMERI, RADIŠNI I SPOSOBNI. INDIJANCI LUKAVI I

KAUBOJI OPAKI.

ŽIVJELI!!!

Izviđački su bili podijeljeni  družine, jata i patrole:

·        Družina poletaraca „Farmera“ činilo je jato Vila (ali ne one koje lete, već one kojima se farmeri služe)

·        Družina  izviđača „Kauboja“  bile su patrole Koturaljke i  Lucky Luke

·        Družina istraživača  „ Indijanaca“ bile su patrole  Dugi put i Bijeli bizon

 

Svaki dan je bio ispunjen  brojnim izviđačkim izazovima, od dnevnih i noćnih  dežurstava (kako bi osigurali stalnu brigu o zdravlju i sigurnosti) do jutarnje gimnastike, higijene, izrade patenata od prirodnog materijala do kreativnih i zabavnih radionica, kupanja na moru, tuširanja u kampu i predivnih izviđačkih noći uz pucketanje vatre, miris borovine i šuštanje lišća na blagom povjetarcu. I naravno nezaboravno zvjezdano nebo.

Tijekom logorovanja sudionici su imali priliku sami izraditi police za svoje šatore, spavati pod zvijezdama, kuhati na vatri, glumiti u kazalištu sjena, dežurati tijekom noći uz logorsku vatru, brinuti sami o svom rublju, posuđu i urednosti šatora. Također, logorovanje je obogatilo i mnoštvo kreativnih radionica te posjet gradu Rovinj. Osim Rovinja, izviđači su tijekom izleta brodom posjetili piratsku špilju u Limskom kanalu, skakali su s broda i 10 metara visokih stijena na Otoku sv. Katarina. Skokovi s broda bili su, uz plivanje, izvlačenje utopljenika, oblačenje i skidanje u vodi, jedan od uvjeta za dobivanje vještarstva plivača.

Logorovanje je organizirano uz poštivanje svih epidemioloških mjera, izuzetna se pozornost posvetila dodatnoj higijeni, mjerenju temperature dva puta dnevno, dezinfekciji ruku i prostora za pripremu i posluživanje hrane.  Pri izlasku iz kampa, u slučaju potrebe svi su izviđači nosili zaštitne maske koje se u ove godine bile dio obvezne izviđačke uniforme.

Nakon završetka logorovanja u Rovinju, sve sudionike je čekala još jedna izviđačka avantura.  Ovog ljeta osječki javorovci imaju nekoliko aktivnosti, koje smo organizirali ili planiramo organizirati za dobrobiti svih, kako bi što više djece i mladih uživalo u prirodi i aktivnom životu, naravno uvažavajući sve potrebne mjere da se sa svake aktivnosti  vratimo zdravi i puni lijepih uspomena.

Podijeli s prijateljima:
X