RADIONICE U PROJEKTU IKZOR – SIJEČANJ

U siječnju održane su tri IKZOR radionice. Jedna za niže razrede OŠ i dvije za srednjoškolce
Radionica „STASNI, RAZMISLI, DJELUJ, dana 20.1.2020.
Tema radionice je bila zaštita okoliša. Sudionici su kroz radionicu odnosno razgovor, zabavne igre uloga i ples, informirani o ugroženim i zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama Republike Hrvatske te kako se ponašati u skladu s ciljem zaštite okoliša. Sudionici su iz grupe 1-4 razreda OŠ. Voditeljica radionice Monika Feher.Radionica „RECIKLIRAJ ME- NE BACAJ“ , dana 27.1.2020.
Tema Radionice je bila ekonomsko blagostanje. Kako je tekstilna industrija jedna od najvećih zagađivača planete, sudionici su reciklirali staru odjeću tako što su od nje pravili jastuke koje će sudionici 9.2., odnijeti na poklon Azilu za napuštene pse u Osijeku (Nemetinu). Također, predstavnici će psima donirati i hranu te volontirati tako što će prošetati pse. Sudionici su srednjoškolci- Voditeljica radionice Monika Feher.

Radionica „STASNI, RAZMISLI, DJELUJ, dana 27.1.2020.
Radionica se sastojala od dvije aktivnosti. Prva aktivnost popune svog dlana na papiru plastičnim stvarima koje koriste od buđenja do 2h nakon buđenja osvijestila je sudionike koliki “plastic footprint” ostavljaju za sobom na dnevnoj bazi te ih kroz igru spajanja kartica informirala o tome koliko dugo vremena razne vrste plastike ostaju u moru odnosno koliko im treba za razgradnju.Drugi dio aktivnosti bio je razvrstavanje kartica na kojima su slike razne plastike na one koje se mogu, ponekad mogu i ne mogu reciklirati. Nakon toga, sudionici su upoznati s vrstama plastike, njihovim oznakama na proizvodima te mogućnostima reciklaže po vrstama plastike. Radionica je osmišljena po preporukama Svjetske izviđačke organizacije, a pridonosi ostvarenju šestog i četrnaestog cilja održivog razvoja. Sudionici su srednjoškolci- Voditeljica radionice Monika Feher.

Podijeli s prijateljima:
X