Prvo okupljanje osječkih javorovaca u novoj školskoj/izviđačkoj godini, 11.9.2022

Iza nas je bogato izviđačko ljeto 2022., a očekuje nas u novoj školsko-izviđačkoj godini nove aktivnosti, izleti kampovi…..

U nedjelju 11.9.2022. od 18 h u Donjem Gradu na Trgu b.J.Jelačića  započinje nova izviđačka avantura za sve izviđače osječke javorovce i za sve koji nam se žele pridružiti.

Obilježiti ćemo Dan GČ Donji Grad i predstaviti SVOJ IZVIĐAČKI SVIJET u koji želimo da se uključi što više djece i mladih. Dobro su došli svi koji znaju ili hoće da saznaju tko smo mi izviđači i što mi radimo.

Naša izviđačka organizacija ili svjetski izviđački pokret je najbrojnija svjetska organizacija djece i mladih. Kolijevka skautizma je Engleska (1907.) i Monarhija i vodstvo Ujedinjenog kraljevstva cijelo vrijeme je snažni oslonac razvoju i podršci svjetskog izviđačkog pokreta. Ovim putem izražavamo iskrenu sućut povodom smrti Kraljice Elizabete II ali i vjeru u nastavak snažne podrške i  naše volje i želje da jačamo izvišatvo kao najbolji izbor korištenja slobodnog vremena djece i mladih.

Ovodišnje Ljeto OSJEČKIH JAVOROVACA počelo je u lipnju proljetnim međunarodnim kampom u Temerinu (Srbija)  za i izletom „Školi je kraj, idemo na izlet baj,baj“ i kupanjem u Bizovačkim Toplicama.

Naši mladi istraživači su sudjelovali u EU Projektu razmjene mladih u organizaciji izviđača iz Belgiji u Splitu i u okolici, početkom srpnja 2022.

U isto vrijeme naši su izviđači bili domaćini francuskim izviđačima u Osijeku.  Krajem srpnja (24.7.-4.8.) sudjelovali smo na velikoj SMOTRI IZVIĐAČA HRVATSKE u Lovincu (Lika)  gdje smo bili dio kampa PANONIA i predstavljali smo svoju Slavoniju i Baranju. S više od 2000 izviđača imali smo prilike proći razna centra znanja, savladati nova znanja i vještine  i sudjelovati na  „Festivalu vještina za život“. Nakon završetka Smotre uputili smo se na Ljetni kamp u Sukošan koji je organiziran uz sklopu aktivnosti Izviđački kampovi – četiri godišnja doba.

Na ovogodišnjoj ŠUMSKOJ ŠKOLI (u kolovozu)  naših 8 tečajaca (najveći broj tečajaca po udruzi) završilo je ciklus naobrazbe i stekli su licence za mlade izviđačke voditelje.

Zadnji vikend u kolovozu bili smo na akciji „Nema zime kraj jezerske klime“ na Boračkom jezeru u organizaciju Saveza izviđača Grada Zenice (BIH).

Prvi vikend rujna bio je u znaku Susreta odraslih voditelje SIH-a u organizaciji Saveza izviđača Osječko baranjske županije gdje smo mi sudjelovali u dvojakoj ulozi i kao volonteri ove nacionalne aktivnosti i kao ekipa koja je osvojila II mjesto na susretima. Istraživači (mladi od 15 do 30 g) sudjelovali su u tradicionalnoj aktivnosti „Konjih planinom“ u organizaciji OI Plamen iz Banović.

I evo nas na početku nove  školske i izviđačke godine. Kao što smo naveli vidimo se u nedjelju 11.9. 22. od 18 do 20 h na Trgu b J. Jelačića gdje će svaka naša družina predstaviti svoj rad, mlade voditelje i gdje pozivamo sve da nam se pridruže i postanu članovi Izviđačkog kluba javor OSIJEK.

Jer već ako 11.9. postaneš član ili članica naše udruge možeš sudjelovati na izletu u Karlovac na VICTORIJADU u organizaciji OI Vladimir Nazor Karlovac (24.9.).

U listopadu poletarce i pčelice očekuju Jesenske igre poletaraca u Požegi,  izviđače i planinke Jesenski izviđački Kamp na Zvečevu.

No, nećemo sve naše planove otkriti sada, javite se, potražite nas na webu, društvenim mrežama, pošaljite mail (ikjavor@gmail.com ) ili nazovite nekog od voditelja (sve je vidljivo na našim web stranici

Podijeli s prijateljima:
X