OBRAĆANJE PREDSJEDNICE UDRUGE NA TEMU COVID-19

Dragi moji osječki javorovci, dragi svi moji izviđački prijatelji bez obzira iz kojeg grada, države bili.

Naš život je izazovan, radostan, nepoznat,…. istražuje naše mogućnosti, stavlja pred nas izazove…

Ponekad nam se čini da ti izazovi baš i nisu nešto što smo htjeli. Nitko od nas nije htio COVID-19. No pandemija je tu oko nas, htjeli mi to ili ne. Kažu oni pametniji od mene „ u krizi se poznaju junaci“.

Budimo junaci našeg vremena. Baš za ovakve izazovne trenutke dobro je što postoje izviđači, koji znaju prihvatiti izazov, koji znaju da pozitivnim stavom rješavamo sve izazove, koji znaju slušati i odgovorno izvršavati zadatke.

Vodimo brigu da svojim ponašanjem budemo onaj dio svijeta koji pomaže, a ne odmaže.

Budimo svi dobro u svojim kućama, u svojim domovima, sa svojim najmilijima, ali budimo i dalje aktivni izviđači.
Iz svakog životnog izazova postoji ona naša izviđačka – budi pripravan. Mi znamo iz svake životne situacije pronaći ono najbolje iz sebe, iz drugih, darujmo našem društvu ono što društvo sada treba.

Aktivno se uključujemo u izvršavanje volonterskih zadataka, izviđačkih virtualnih izazova, održavajmo on line kontakte, savladajmo nova znanja i vještine.

Iskoristimo najbolje vrijeme koje je ispred nas. Prihvatimo ovu javnozdravstvenu situaciju kao našu novu pustolovinu, izviđački izazov, budimo spremni, odlučni pokazati i dokazati da IZVIĐAČ zna, hoće, želi i može biti ona karika u društvu koja STVARA BOLJI SVIJET bez obzira na okruženje, na situacije i vrijeme oko nas.

Živimo u svakom trenutku izviđačkim načinom života.
Jadranka Kokolari – Jaca

Podijeli s prijateljima:
X