28.7.-9.8.2023. Logorovanje i kamp “Izviđački koraci za održivi razvoj”

Uzbudljivo izviđačko ljeto provela su djeca i mladi naše županije zajedno s izviđačima na izviđačkom logorovanju i ljetnom kampu naziva “Izviđački koraci za održivi razvoj.”
Prvi dio avanture proveli su spavajući u šatorima u izviđačkom centru na Boračkom jezeru u BIH gdje su se kupali, okušali se u raftingu na Neretvi, adrenalinskom parku, zip line-u i streličarstvu. Išli su i na izlet u Titov bunker i grad Konjic te sudjelovali na mnoštvo radionica. Imali su priliku upoznati i zasvirati razne udaraljke, razgovarati o vršnjačkom nasilju, naučiti koristiti alat poput pile, sjekire i čekića. Večernji program svakog dana bio je zajednički s izviđačima iz Srbije, Poljske i BIH. Sudionici su se okušali u karaokama, glumi, plesu, a najdraže im je naravno bilo pjevati i igrati igre uz logorsku vatru.
Nakon 8 dana jezera i šume, osječki javorovci dospjeli su u Dalmatinsku zagoru te u Skautskom domu Kreševo Brdo nastavili sa svojim aktivnostima. Radionice o ovisnosti, eko svijetu oko nas, ranjivim skupinama obogaćivale su jutarnji program, dok je popodne bilo rezervirano za kupanje i razgledavanje Omiša te šetnju po Dalmatinskoj Zagori. U večerima nije nedostajalo zabave, sudionici su igrali društvene i izviđačke igre te snimali pjesme za youtube kanal Osječkih Javorovaca kako bi svi izviđači Hrvatske i susjednih zemalja imale pomoć youtube-a pri učenju novih pjesama.
13 dana avanture brzo je prošlo, a u sudionike utkalo nova prijateljstva, navike i vještine za život. Fotografije, videe i priče izviđača možete pronaći na njihovom instagram i facebook profilu ikjavorosijek. 
Javorovci pozivaju sve da u rujnu postanu izviđači! 
 
Za veći doživljaj  možete “klikniti”na :
 
 
 
 
 
 
 
Podijeli s prijateljima:
X