28.-29.04.18. IZVIĐAČKI KAMP U ERNESTINOVU -Let’s go to camping = Živjeti zdravo

Osječki javorovci u suradnji s izviđačima iz Laslova organizirali su izviđački kamp za djecu i mlade Ernestinova. Divan vikend pun sunca, igre, novih izazova i prijateljstva i savladavanja novih znanja.
Poletarci (7-10 god) dan su proveli u veselim igrama u parku koje razvijaju motoriku, um, spretnost i okretnost te zajedništvo i timski rad. Tema radionica bila je “Moja Planeta Zemlja” tijekom koje su se poletarci “pretvorili” u čudesno drvo i napravili čudesnu šumu koja nas uči kako se priroda čuva.


U isto vrijeme izviđači (11-18 god) su podigli svoj kamp (šatore) učili vezati čvorove i igrati izviđačku sportsku igru scoutball. Oni su tijekom radionice “Mediji” jedni druge podučavali o dobri i lošim stranama svekolikog medijskog prostora, posebice interneta i društvenih mreža.


Svi sudionici i veliki i mali, u večernjim satima su pripremili zajednički program za roditelje te smo nakon programa pekli kobasice uz izviđačku vatru. Naravno da je za ručak bio i slasni izviđački grah.
Drugog dana izviđači su razgovarali i zdravoj strani života koju svi dobivamo ukoliko jesmo izviđači.
Toliko nam je bilo lijepo da samo već počeli razmišljati da kamp treba ponovo podići 🙂

Zahvaljujući izuzetnoj suradnji Općine Ernestinovo i načelnice Marijane Junušić, preko 120 sudionika kampa uživalo je u izviđačkom vikendu u Ernestinovu.Hvala svim sudionicima i posebno hvala roditeljima na povjerenju i suradnji.

Podijeli s prijateljima:
X