27.12.2021. Radni sastanak s Gradonačelnikom

Dana 27.12.2021 u naše izviđačke prostorije, osječkih javorovaca,  na radni sastanak došao nam je gradonačelnik najljepšeg Grada na Dravi, gospodin Ivan Radić. Cijele smo 2021. obilježavali naših 20 godina od ponovnog osnivanja 2001.

S ovim smo sastankom zaključili  slavljeničku godinu, kako i doliči izviđačima  – radno. Gradonačelnika smo kratko upoznali s našom povijesti i našim osnivačima (1960-1991. bivši Odred izviđača Bratstvo i jedinstvo), zatim smo govorili o sadašnjosti (2001.-2021.) s posebnim osvrtima na ono što je  Izviđački kub Javor Osijek ponosno radio ponajviše u našem Gradu Osijeku, zatim u regiji Slavonije i Baranje, te na području Domovine Hrvatske ali i izvan svih granica, jer kao svi skauti svijeta (60 mil djece i mladih) otvoreni smo uvijek bili, i biti ćemo, za odlaske i dolaske  izviđača u sve dijelove naše planete Zemlja.  S  posebnom radošću dočekati ćemo i biti domaćini izviđačima i svima ostalima  iz cijelog svijeta koji budu pokazali interes da dođu u naš GRAD OSIJEK.

Kako bi to još bolje mogli realizirati, tema završnog dijela sastanka bila je budućnost izviđaštva Grada Osijek, naše vizije, želje, naravno formirane na bazi naših mogućnosti i materijalnih , financijskih i posebno ljudskih snaga – izviđačkih volontera koji  nesebično poklanjaju svoje slobodno vrijeme, svoja znanja i vještine, svoje vrijeme te djeci i mladima „ugrađuju“ prave ljudske vrijednosti, odgajaju ih za život u kojem će znati iskoristiti vlastite potencijale za osobni boljitak, u kojem će uvijek biti spremni dati dio sebe za opću korisnost društvene zajednice i u kojoj će poštivati sve ljude svijeta s kojima će zajedno  graditi bolji svijet.

Kako nas je na samo Božićno jutro napustio naš izviđački prijatelja (Zdenko Popović, izviđačkim nadimkom Pop, član UI Slavonski Hrast Osijek) sastanak smo započeli izviđačkom himnom “JA ZNAM SVOJ CILJ“, našem Popu na spomen u vjeri i nadi da će se sjećanje na Popa prenositi iz generacije u generaciju i da će na taj način uvijek biti s nama, posebno OSJEČKIM IZVIĐAČIMA, a zatim i sa svima koji su imali čast upoznati ga, učiti od njega i uživati u vedrini i pozitivi koja ja uvijek vibrirala oko njega.

U 2022. nas očekuje obilježavanje 70 godina izviđaštva u Hrvatskoj (nakon II Svjetskog rata) , 11. Smotra Izviđača Hrvatske i naravno puno drugih izviđačkih aktivnosti a posebno se radujemo  nastavku radnih sastanaka s Gradonačelnikom na kojima ćemo operativno i usmjereno  prenijeti i preuzeti zadatke sa ciljem ostvarenja prikazane vizije razvoja izviđaštva GRADA OSIJEKA.

Na poveznici vam dostavljamo fotografije s jučerašnjeg posjeta gradonačelnika Ivana Radića: https://we.tl/t-YS2MSkQGvH .  (fotke Grada Osijeka)

Podijeli s prijateljima:
X