26.3.2022. Izlet Pozdrav Proljeću

Ove smo godine Pozdravili proljeće u Voćinu,  gdje smo posjetili Geo info centar, te učili o flori i fauni prošlih vremena na ovom području.

Prepuni dojmova krenuli smo prema Arboretumu Lisičine gdje smo laganom šetnjom kroz šumu stabala donesenih iz raznih dijelova svijeta i livadu punu procvjetalih proljetnica stigli do potočića uz koji smo se okrijepili za nastavak putovanja.

Nadalje smo udružiti snage sa slatinskim Lisicama (Odred izviđača Lisice Slatina) i obogatiti dan i sebi i domaćinima. Nastavak aktivnosti bio je uz jezero Javorica. Uz druženje te kroz izviđačke igre i radionice na raznim dijelovima izviđačkog znanja i vještina dan nam je prošao kao u trenu.

Nakon jezera  Javorica  produženo  je s aktivnostima u centru grada Slatine, gdje smo između ostaloga imali priliku vidjeti što nudi novi slatinski EPIcentar Sequoia pored ogromnog predstavnika Hrvatske u natjecanju za Europsko stablo godine, Slatinske Sequoie.

Slatinske Lisice posjetili članovi Izviđačkog kluba Javor

Zahvalili smo  domaćinima na lijepom i zabavnom prijemu, obećavavši ponovni posjet, ali su ujedno pozivali slatinske Lisice u posjet glavnom gradu Slavonije, Osijeku.

S nama su na izletu bili i učenici 3a i 3b OŠ Ljudevita Gaja Iz Osijeka.

http://os-ljgaja-os.skole.hr/?news_hk=1&news_id=305&mshow=290&fbclid=IwAR0TS1ytHMw7fhORfxm_FQFZMbBCpOCxlN72xuCYIAJn4pIDMnpJ9NqIfeE#mod_news

Podijeli s prijateljima:
X