26. – 27.6.2021 KAMP U BATINI

Topal lipanjski vikend Javorovci su proveli u Batini u hotelu s milijun zvjezdica.

Izviđači Javora, u sklopu projekta Budite fit – Skauti su hit koji je sufinanciran iz Europskih snaga solidarnosti Europske Unije, organizirali su dvodnevni kamp u Batini. Sudionici, djeca i mladi iz Osijeka i okolnih mjesta imali su priliku samostalno podizati svoj šator za spavanje, tražiti drva za vatru, zapaliti više vrsta vatre, samostalno ispeći i skuhati obroke za dva dana na istoj toj vatri i to sve u prirodi.

Večernji program obogatio se radionicom izviđačkih pojmova na četiri jezika “Budi cool bez obzira kojim jezikom govoriš” te radionicom astronomije na kojoj su sudionici tražili zviježđa i određene zvijezde na predivnom vedrom nebu.
Jutarnji program nastavio se razgibavanjem i šetnjom do plaže na Zelenom Otoku gdje su uslijedile radionice o sigurnom ponašanju u vodi te spašavanju utopljenika.

“Kvalitetno proveden vikend je iza nas, s puno novog prikupljenog iskustva, kako za sudionike tako i za nas voditelje. Sljedeći je planiran 10.-11.7. na Jošavi, pozivamo djecu i mlade iz mjesta u kojima izviđača nema da nam se pridruže i vide što to radimo, jer to i je cilj ovog projekta.” kaže nam Monika Feher, jedna od mladih voditelja projekta Budite fit – skauti su hit.

Podijeli s prijateljima:
X