25.-27.2.22. Zimski javorski kamp u Dravskoj priči _Noskovci

Iza nas  je Tjedan sjećanja na osnivača izviđačkog pokreta u kojem smo obilježili BP Day (22.2.)

Nakon tri dana radionica na temu Izviđačkog pokreta, započelo je prvo  putovanje u 2022. i to u Noskovce na Zimski kamp.

Voditeljica kampa je zapisala sljedeće:

Zimska priča izviđača Javora proteklog vikenda odvijala se u centru Dravska priča u Noskovcima. Prvi od 4 kampa posvećenima godišnjim dobima, odvijao se baš ovaj vikend kao vrhunac Tjedna sjećanja posvećenom osnivaču izviđača Robertu Baden Powellu.
Kako je izviđaštvo posvećeno odgoju za život, poticanju razvoja fizičkih, umnih, socijalnih, kreativnih sposobnosti mlade osobe tako su Javorovci u tom tonu proveli i vikend.
Vožnja biciklima uz rijeku Dravu, razgled perivoja i oporavlišta za rode te mikroskopiranje u bioistraživačkoj stanici centra neke su od aktivnosti koje su za izviđače pripremili domaćini.
Izviđački voditelji su pak ovaj vikend posvetili vještinama koje nam trebaju svakodnevno, a nemamo ih priliku naučiti dok se ne nađemo u određenoj situaciji.
Tako su poletarci, učenici nižih razreda osnovne škole, pisali i adresirali pismo, izrađivali kineskog zmaja za večernji, kulturno – zabavni, program na temu Put oko svijeta, igrali memori i igre na temu voća i povrća, bili u potrazi za vilenjacima tragajući za pitanjima i smjernicama u prirodi te igrajući kviz o rijekama Hrvatske.
Stariji sudionici su pak učili kako koristiti šatorsko krilo, voditi računa o svom zdravlju, što jesti da se osjećaju dobro, psihologiju cijena i kupovine. Snimali su i intervjue. glumili vile i vilenjake, imali igre na otvorenom.
Ako se pitate zašto se često spominju vile i vilenjaci, to je zato što je vikend bio posvećen i mitološkim bićima uz Muru, Dravu i Dunav, na prijedlog naših domaćina.
Osim sudjelovanja na radionicama, sudionici kampa su svakodnevno sudjelovali u održavanju higijene prostora te pripremi hrane.
Vrlo ispunjen i zabavan vikend je iza nas!

Monika Feher

Više o našem prvom kampu možeš vidjeti u foto albumu, jer jedna slika govori tisuću riječi:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10228134202330404&type=3

 

Podijeli s prijateljima:
X