24.-26.2.23. Zimski izviđački kamp Noskovci

„Moja artička pustolovina“ –naziv je zimskog kampa Izviđačkog kluba Javor Osijek koji se održao od 24.2. do 26.2.2023. u hostelu Dravska Priča,  Noskovci. Kada smo došli sunce nas je grijalo, no zajedno smo napravili pravi zimski ugođaj, koji je i „dozvao“ pravi snijeg zadnjeg dana kampa.

Dvije su družine („Artički medvjedi“ i Artički pingvini“) savladale razna znanja i vještine na zimskom  kampu. Svaki je sudionik imao „svoje unutrašnje ja“ u obliku izabranog plišanca, te su svi zajedno sudjelovali u edukativnom, zdravom, kreativnom, sportskom, timskom, plesnom ….. sadržaju koji je bio realiziran tijekom kampa. Na radionicama su se izrađivale kape na temu obnovljivih izvora energije (kasnije je bila i revija na kojoj su sudionici  pričali kako stvaramo obnovljive izvore energije, koliko je to važno za održivi razvoj i pokazali su svoje „kape“). Osim šetnje i obilaska predivnog centra Dravska priča i upoznavanjem s mnogobrojnim sadržajem, organizirali smo i biciklijadu u okolici centra i uz našu predivnu rijeku Dravu. Sudjelovali smo na predavanju o ribama u rijeci Dravi, igrali se u vanjskom i unutrašnjem prostoru i razvijali umove i sposobnost spretnosti ali i timskog duha i zajedništva različitih generacija. Osmislili smo obilježja svojih družina (kljunove, šape), kao i ples medvjeda i pingvina, izrađivali maske našeg „unutrašnjeg ja“ družili se maskenbalu uz natjecanje u pantomimi. Nakon pjesme i plesa uslijedila je i zanimljiva tombola za svakog sudionika. Obišli smo multimedijalni prostor Centra u Dravskoj priči i uspjeli i uživati na  pravom snijegu. I još jednom dokazali da sve što je lijepo kratko traje, ali i daje poruku da je stvarno pametno i zdravo biti sudionik izviđačkih pustolovina.

Aktivnost je sufinancirana sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja RH iz projekta „Izviđačkim koracima za održivi razvoj“. Aktivnost je ujedno i dio projektnih aktivnosti iz projekta “Budi i TI ZDRAVko skaut”.

Malo iz medija:

Arktička zimska pustolovina – Zimski kamp Izviđačkog kluba Javor u Dravskoj priči

Klikni na Foto album  🙂

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=ik.osijek&set=a.10230495687406055

 

Podijeli s prijateljima:
X