20.3.21. Izlet u PP Medvednica ” Pozdrav proljeću”

U sklopu projekta ” Izviđačkim koracima za održivi razvoj” proveli smo divan dan u prirodi u PP Medvednica. Iako je bio Prvi dan proljeća, iako smo došli pozdraviti proljeće, bilo je kao da je zimski dan.  No, to nas nije omelo da uživamo u prirodi.

Unatoč hladom i zubatom suncu, povremeno i snijegu nismo posustali već smo uživali hodajući po divnim stazama PP Medvednica. Znate,  uspjeli smo se i uznojiti 🙂

Izlet je organiziran za tri skupine sudionika (srednjoškolce, učenike viših razreda OŠ i učenike nižih razreda OŠ) koji su bili cijeli dan  grupirani u malim skupinama (patrolama i jatima).

Osim šetnje posjetili smo u Rudnik Zrinski.

Svi sudionici su obvezno prije polaska na izlet izmjerili temperaturu i predali epidemiološki list, koji je bio obvezan za sve (kao i na svakoj našoj aktivnosti u ovo “corona” doba). Tijekom izleta su poštovali sve mjera zdravstvene zaštite jer nam je cilj bio zdravo otići na izlet, a još zdraviji se vratiti s njega. Naravno puni nove energije koju smo skupili koračajući  izviđačkim koracima za održivi razvoj.

Iz  puno divnih komentara (iz evaluacijskog upitnika),  ovo smo izdvojili:

….. Bilo je vrlo korisno u ovim vremenima punim ograničenja, organizirati i provesti ovakav izlet. Svima nam treba osjećaj slobode i pripadnosti prirodi. I to je ostvareno unatoč hladnom, vjetrovitom i na mahove snježnom vremenu. Unatoč tome, bili smo cijelo vrijeme vani, hodali kilometrima po ne baš laganim i ravnim stazama. I uživali. Obišli i vidjeli dio povijesti i dio pririrode. I nešto naučili. Vratili se s bolnim mišićima, promrzli i umorni. Sretni i zadovoljni. Djeca i njihovi roditelji također. Nije li to smisao izviđaštva ⚜️ …..

Na pitanje “Što im se najviše svidjelo na izletu” 50% odgovora je “BITI S PRIJATELJIMA U PRIRODI”, 30% POSJET RUDNIKU ZRINSKI, dok su ostali rekli: šetnja, proljetno cvijeće, ručak, snijeg, vožnja autobusom…..

A naši volonteri – voditelji su dobili čistu 10-tku kao najveću ocijenu kvalitete provođenja programa na izletu.

Izlet je sufinanciran iz programa Švicarsko hrvatske suradnje, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Podijeli s prijateljima:
X