19.-21.5.2023. -14. Zborovanje izviđača Hrvatske – 22. TOI

Bili smo na 14. Zborovanju izviđača Hrvatske u Velikoj Gorici.

Tako je započeo 22. Tjedan Osječkih izviđača povodom dana izviđača Hrvatske (19.5.)

Bili smo  na 14. zborovanju  koje je organizirao Savez Izviđača Hrvatske i Turopoljska udruga skauta  Tur. Tri dana prepuna druženja, avanture i natjecanja. Bili smo predstavnici Grada Osijeka i naše Osječko baranjske županije, kao jedina udruga na ovogodišnjem zborovanja s našeg područja . Sudjelovali smo u  Državnoj  Izviđačkoj Olimpijada. Prva disciplina je bila orijentacijski kros. Disciplina u kojoj ekipa mora preko karte da dođe do ranije određenih kontrolnih stanica u što bržem roku. Druga disciplina koju smo imali bilo je brzo dizanje i spuštanje šatora. Disciplina broj 3 je bila signalizacija – semafor. Slanje poruke i slova zastavicama na veću udaljenost. Uz signalizaciju ide naravno i morze koji smo prvi put radili pištaljkom a ne svjetiljkom. I zadnja disciplina nam je bila vezanje čvorova. Još je jedna disciplina bila a to je  sječenje drva u kojoj jedan član iz ekipe treba prepoloviti deblo u roku od 8 minuta. Poslije olimpijade nastavili smo sudjelovati na  sportske aktivnosti koje su uključivale scoutball, otimanje marame i graničara.

U nedjelju smo turistički obišli dio predivnog Turopolja. Hvala svima na zajedničkom zborovanju, a posebno hvala organizatorima. Vaši Osječki javorovci / voditelji Blaža i David.

FOTO: Velika Gorica odličan domaćin Zborovanja izviđača, mladi skauti puni dojmova otišli iz Turopolja

Službene fotografije s 14. Zborovanja objavljene su na Flickr profilu Saveza izviđača Hrvatske te svakako ako već niste proslijedite poveznicu roditeljima i članovima.

https://www.flickr.com/photos/scoutshr/albums/72177720308485876

Podijeli s prijateljima:
X