18.03.17. IZLET POZDRAV PROLJEĆU

Već tradicionalno uoči početka proljeća osječki javorovci organiziraju izlet Pozdrav proljeću. Ove smo godine bili na obroncima Krndije uz jezero Borovik.

Na izletu je sudjelovalo više od 100 izviđača i učenici OŠ Ljudevita Gaja iz Osijeka. Iz Osijeka smo krenuli prema Satnici Đakovačkoj gdje su nas sačekali izviđači OI Jazavac te su nam kratko predstavili svoje mjesto.

Zajedno smo se uputili prema Boroviku gdje su nas dočekali izviđači iz Vinkovaca, Požege i Slavonskog Šamca. Program je bio podijeljen u dvije skupine, posebno za poletarce i pčelice (učenici nižih razreda OŠ), a posebno za mlađe izviđače (učenici viših razreda OŠ).

Poletaraci su započeli dan s četiri kružne aktivnosti:

  1. Pjesme proljeću
  2. Igre u prirodi
  3. Izrada zaklona uz osnove orijentacije u prirodi te
  4. Izrada cvijeća od prirodnog materijala.

Nakon malog odmora vrijedni poletarci su odradili eko radionicu i pokupili su otpatke i smeće sa zelene trave, tome stvarno nije mjesto u prirodi. Poletarci i pčelice su nakon ručka otišli na šetnju uz malo jezero gdje su mogli saznati nešto o šumi i prirodi. Poslije šetnje organizirane su igre „poletarska olimpijada“.

U isto vrijeme mlađi izviđači su bili podijeljeni u nekoliko grupa te su savladavali izviđačke vještine i znanja kao što su vezanje čvorova, signalizacija zastavicama, podizanje i rušenje šatora, prve pomoći i orijentacije.

Zajedničkim snagama izviđačkih volontera iz pet slavonskih izviđačkih udruga osigurali smo zanimljiv, edukativan, zabavan, ekološki, zdrav dan na obroncima Krndije za više od 100 djece i mladih.

Podijeli s prijateljima:
X