18.02.17. ROĐENDAN IK JAVOR I BP Day

Osječki su javorovci pripremili veselo i raznovrstan program u subotu, 18.2. povodom rođendana osječkih javorovaca (16.2.) i rođendana osnivača skautizma u svijetu (22.2.) . Više od 50 članova sudjelovalo je na rođendanskoj radionici u prostorima IK Javor.

Uz glazbu i igru „Glazbeni šešir“ izabrani su članovi tri ekipe za sudjelovanje u kvizu o izviđačkom znanju. Organizirali smo jedinstveni kviz u kojem su ekipe odgovarale sa DA ili Ne ili prije postavljenog pitanja. Za pobjedu je trebala i sreća i znanje, jer trebalo je znati jesu li ekipe odgovorile točno ili ne.

Svaka je izviđačka družina smislila više kitica rođendanske pjesme na glazbu Sretan Ti rođendan, te smo veselo zapjevali. No tu nije kraj izviđačkim izazovima. Svaka je družina imala izazov oživjeti neživo, te glumom i igrokazom pokazati kako neživo živi. Bilo je tu i stolova i kompjutora ali i krapinskih ljudi, poznatih pjevača i robinzona iz prošlosti, naravno pojavio se i sam osnivač skautizma Robert Baden Powel.

Nekoliko je izviđača uz svečanost izviđačke himne dalo izviđački zavjet i dobili su izviđačku maramu, znak prihvaćanja izviđačkih načela. Prije zakuske i kolača, podijelili smo i priznanja za osvojena znanja izviđača.

Podijeli s prijateljima:
X