17.-24.02.18. THINKING WEEK POVODOM BP DAY

U tjednu od 17. do 23. 2. oolježili smo rođendan osnivača skautizma u svijetu i to kako slijedi:

17.-18.02. RAZMIŠLJANJE ZA LAKU NOĆ I DOBRO JUTRO -izviđački su svladavali dio izviđačkog programa o šifriranim pismima, gledati filmove, ali isto tako bavili se pričama za laku noć i dobro jutro koje potiću na razmišljanje.

19.02. IZVIĐAČI KROZ SLIKE I SLOVA U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek održali smo radionicu s osnovnoškolcima nižih razreda gdje smo prikazali knjige i slikovnice o izviđačima, te smo odigraliizviđačke igre.

20.02. I SCOUTING-MISIJA SKAUTIZMA -TORTA za Baden Powella osim što su sami izrađivali tortu za BP Javorski srednjoškolci također su na ovoj aktivnosti saznali nešto iu povijesti skautizma u svijetu i Hrvatskoj.

21.02. ŠEŠIR ZA MUDROST Kako je ovo tjedan za razmišljanje, prisjećanje, osjećaje i izvana ‘nevidljive’ vrijednosti. Javorski osnovnoškolci nižih razreda izrađivali su šešire mudrosti u obliku šešira kakav je nosio osnivač skautizma

22.02. BP DAY- PISMO ŠKOLAMA – poslali smo pismo školama uz zamolbu da isto pročitaju učenicima U pismu smo istaknuli koje su to prave vrijednosti odrastanja i sudjelovanja u izviđačima kroz cijeli život

23.02. PUTOVANJE KROZ SVIJET IZVIĐAČA Javorski osnovnoškolci viših razreda putovali su kroz svijet izviđača za 82 minuta i tako upoznali različite kulture, izviđačke odrede, poznate osobe.. 

Podijeli s prijateljima:
X