12.-28.02.17. DOBRO DJELO SVAKI DAN

Izviđački klub Javor redovno sudjeluje u nacionalnoj izviđačkoj aktivnosti Saveza izviđača Hrvatske povodom rođenja osnivača skautizma i Dana Sjećanja ili BP Day (22.2.) koje se održava svake godine tijekom mjeseca veljače u cijeloj Hrvatskoj. Ove godine uključili smo se na tri načina
• Naši najmlađi članovi, poletarci i pčelice iz družine Jagode napravili su male poruke s natpisom DOBRO DJELO SVAKI DAN, a s druge strane su nacrtali smajić. Napravljene poruke sa smajićem i osmjehom na njihovim licima dijelili su našim sugrađanima i svojom aktivnošću pokazali kako nam malo treba da budemo sretni. Jedan znak sreće i dobrog djela je dijeljenje sreće i poticanje na daljnja dobra djela . Poruke su dijelili 22.2.
• Naši mlađi izviđači i planinke iz družine Runolist pripremili su i realizirali izviđačku aktivnost za članove Udruge Dar, udruge obitelji djece s autizmom. U nedjelju 26.2. izviđači su došli u prostore udruge Dar gdje su ih dočekala djeca s roditeljima. Zajedno smo savladali jedan izviđački čvor i nekoliko slova signalnim zastavicama, igrali se i pričali o izviđaštvu. Naravno bilo je tu i izviđačke pjesme. Aktivnost je prošla kao u trenu i svakako smo najavili još jednu kada ćemo donijeti i izviđačke šatore, koje planiramo podići u parku i družiti se vani.
• Naši izviđački istraživači – srednjoškolci družine Mravi priključili su se akciji „Vukovar živi 365 dana u godini“ i tijekom mjeseca prikupljali su humanitarnu pomoć.
• Naravno u sve tri aktivnosti uključili su se i odrasli izviđači brđani i brđanke družine Lipa.
Iako je mjesec veljača još malo iza nas, i formalno završava nacionalna aktivnost Saveza Izviđača Hrvatske Dobro djelo svaki dan, važno je reći da mi izviđači stvarno tijekom cijele godine svih 365 dana činimo dobra djela.

Podijeli s prijateljima:
X