12./13.5.2023. Nastava u prirodi i Izviđački kamp

U sklopu aktivnosti projekta IZVIĐAČKI KORACI ZA ODRŽIVI RAZVOJ 12. i 13.5. 2023. realizirali smo dvije aktivnosti u školskom dvorištu partnerske škole  OŠ F.K. Frankopana i to „Nastava u  prirodi“ i Izviđački kamp“. Tijekom petka četiri su razredna odjeljenja odlučila dio nastave održati u školskom dvorištu ispod velikog izviđačkog šatora. Naši su volonteri – mladi asistenti voditelja svim sudionicima predstavili izviđaštvo i naveli im zašto je baš za njih dobro da postanu izviđači.

Dobro je poznato da naš mozak bolje usvaja nova znanja na otvorenom, nego u zatvorenom prostoru. Vjerujemo da je učenicima ali i učiteljima ovo bilo jedno novo iskustvo. U poslijepodnevnim satima započeli smo podizanje šatora i pripremu za dnevni i večernji program Izviđačkog kampa. U aktivnostima je sudjelovano cca 100 učenika.

Sudionici su imali prilike savladati izviđačke izazove kao što je signalizacija, čvorologija, šatorologija… no uz sve to razvijali su spretnost i snalažljivost u igrama kao što je npr. izviđača alka, otimanje marame i druge individualne i timske igre.

Iako je najavljivana velika kiša, nismo posustali od planirane aktivnosti i istu smo i realizirali, jer je ovaj put i kiša bila „timski igrač“ i nije padala dok je aktivnost trajala.  Ove dvije aktivnosti ponoviti ćemo za dva tjedna u sklopu programa 22. Tjedna Osječkih izviđača i to u školskom dvorištu OŠ Ljudevita Gaja u Osijeku ( 26.-27.5.). . Projekt je sufinanciralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, a ovim putem pozivamo i ostale škole u Osijeku ali i izvan našeg grada, da nam se jave te da zajedno prijavimo ovaj projekt  i za narednu 2023/24 školsku godinu. Naravno, važno je i napomenuti da je program osmišljen i realiziran zahvaljujući volonterima.

Tijekom kampa održane su aktivnosti i iz projekta  Budi i Ti ZDRAV(ko) skaut.

 

 

Podijeli s prijateljima:
X