10. – 11.7.2021. Kamp na jezeru Jošava

Javorovci su nastavili s provođenjem projekta Budite fit – Skauti su hit sufinanciran iz Programa Europskih snaga solidarnosti Europske Unije.

Sunčani vikend djeca i mladi proveli su na jezeru Jošava u blizini Đakova, u organizaciji Izviđačkog kluba Javor Osijek.

Cilj projekta je promovirati i ponuditi izviđački program u mjestima gdje izviđaštva nema pa su tako na svaku aktivnost projekta pozvani stanovnici tih mjesta i slobodno se mogu priključiti.

Osim što se po Jošavi orila izviđačka pjesma uz logorsku vatricu na kojoj su sudionici samostalno napravili večeru, mogle su se čuti razne glumačke izvedbe.
Sudionici kampa naučili su kako koristiti alat poput čekića, sjekire, noža, kako složiti i zapaliti vatru, kako se orijentirati po zvijezdama. Tijekom kupanja, naučili su i kako spašavati utopljenika.

“Zanimljivo je kako na izviđačima djeca i mladi imaju priliku sami nešto napraviti, nešto stvoriti. Imaju priliku biti odgovorni za nešto. Na primjer, po noći dežurni čuvaju kamp, a zaduženi za ručak odgovorni su za jelo svih sudionika kampa. I sve to rade sami, mi im samo pomognemo kada zatraže” kaže Stjepan Krpan, novi volonter Javora koji se uključio kroz projekt.

Podijeli s prijateljima:
X