03.-04.06.17. 16.KULINARSKI BRĐANSKI VIŠEBOJ

Iza nas je još jedan susret odraslih  izviđačkih volontera – brđana. U organizaciji osječkih javorovaca – članova družine brđana i brđanki Lipa  održan je 16 KBV na Ušću rijeke Drava u Dunav. Subota je bila u znaku kuhanja u prirodi i sportskog natjecanja u nekoliko iz izviđačkih igara.

Najbolja u vezanju čvorova bila je članica iz UI Slavonski hrast –  Klub Žir (Osijek), pobjeda u igri „Viseća kugla na izviđački način“ pripala je izviđačima iz OI Plamen – Banovići (BIH). Najbolji u otimanju marame bili su također izviđači iz Banovića. Pehare za najbolje pripremljeni obrok i prezentaciju kuhanja dobili su izviđači iz Saveza izviđača Grada Zenice (BiH), dok su  osječki Žirovci napravili najbolji izviđačko ekipni kutak.

Tijekom nedjelje izviđački su volonteri razmijenili iskustva, te dogovarali suradnju  i susrete za djecu i mlade sa ciljem jačanja izviđaštva i međunarodne suradnje.  Prije  rastanka  domaćini su  organizirali posjet Aljmašu, Križnom putu, te su obišli Tvrđu, centar Osijeka i osječku promenadu

Podijeli s prijateljima:
X