02.-04.11.18. VOLONTERSKA AKCIJA BORANKA – SPLIT

Vikend iza nas (2.-4.11.), za osječke izviđače (Izviđački klub Javor i Udruga izviđača Slavonski hrast) bio je pun zadovoljstva i ponosa jer smo svojim rukama i djelima učinili djelić našeg svijeta boljim „Stvarali smo šumu“.

Na Mosoru iznad Splita osječki izviđači su dali svoj volonterski doprinos u najvećoj volonterskoj akciji pošumljavanja opožarenih područja u Hrvatskoj naziva „Boranka“ te zajedno s izviđačima i ostalim volonterima iz Pule, Požege, Zagreba, Karlovca, Splita i drugih gradova posadili preko 1000 novih sadnica podno Zvjezdarnice na Mosoru.

Ovo je bio osmi vikend pošumljavanja, a do sada se u Dalmaciji posadilo preko 10 000 novih stabala. Boranku, projekt pošumljavanja Dalmacije, pokrenuo je Savez izviđača Hrvatske zajedno s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Hrvatskim šumama te ostalim partnerima. Izviđačka misija je stvaranje boljeg svijeta. Putem projekta Boranka izviđači iz cijele Hrvatske, ali i svi ostali volonteri koji nam se pridruže, svojim djelima pokazuju kako se uz malo volje može zajedno učiniti svijet boljim.

Naravno da je tijekom vikenda bilo vremena i za obilazak Splita te ugodna i vesela druženja izviđača. Logističku potporu, smještaj i prehranu pružili su nam izviđači iz Splitskog skautskog zbora, te im se ovim putem zahvaljujemo na prijemu i domaćinstvu. Spojili smo ovaj vikend korisno s ugodnim, kako to činimo na svakoj izviđačkoj aktivnosti, i pokazali i dokazali da je izviđački način života, najljepši i najbolji izbor korištenja slobodnog vremena.

 

Podijeli s prijateljima:
X