01.-05.10.18 TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA

I ove je godine Izviđački klub Javor Osijek dao svoj doprinos provedbi nacionalnog programa Tjedna cjeloživotnog učenja koji se svake godine održava početkom listopada.

Od 1. do 5. 10. 2018. u našim prostorijama održane su četiri aktivnosti. Prva je bila ciljano namijenjena roditeljima kojima smo pripremili predavanje pod nazivom „ŠTO IZVIĐAČI IZVIĐAJU“ s posebnim naglaskom na osnovne ciljeve i zadatke izviđačkog programa i osnovni smisao koje izviđaštvo nudi kao kariku pomoći i podrške roditeljima u odgoju i razvoju djece i mladih.

Druge dvije aktivnosti (3.10. Primjena matematike i fizike u izviđačkim vještinama / 4.10. Izviđačkom igrom do znanja) bile su usmjerene na mlade /djecu, jer izviđaštvo nudi stalne edukacije i jačanje raznih kompetencija i sposobnosti svih generacija i potiče na cjeloživotno učenje.

Glavna aktivnost u ovogodišnjem TCU u organizaciji IK Javor je predavanje IZVIĐAČI I ŠKOLA na koje su pozvani učitelji, nastavnici, profesori, te apsolventi Fakulteta za odgojno obrazovne znanosti u Osijeku. Posebnost ovog predavanja je bila u tome što su ga pripremali mladi izviđači, a naši sudionici su bili na kratko „učenici“. Cilj izlaganja mladih izviđača bio je pokazati koliko je izviđački program povezan sa školskim i nastavnim programom.

Podijeli s prijateljima:
X