01-03.12.17. 16. FIPO FEST

Po 16- ti puta u našem gradu održan je Festival izviđačkih pjesama Osijek – FIPO Fest u organizaciji Izviđačkog kluba JAVOR Osijek. Dolazak sudionika u naš Grad započeo je u poslijepodnevnim satima u petak 1.12.2017. Posebno smo bili radosni jer se taj dan otvarao Advent u Osijeku pa smo zajedno proveli veće na osječkom glavnom trgu u adventskom raspoloženju.

Tema ovogodišnjeg FIPO bila je Mostovi prijateljstva. U kreativnim radionicama izviđači su imali zadatak napraviti maketu osječkog bijelog pješačkog mosta. Zajedno s izviđačima stizale su makete, jedna ljepša od druge. Zbog iznimne ljepote maketa, organizatori su odlučili nagraditi pet maketa i to: OI Temerin iz Temerina, OI dr. Mladen Stojanović iz Prijedora, OI Laslovo iz Laslova, OI Kamengrad iz Koprivnice te Savez izviđača Grada Zenice. Nagradu za najbolju maketu osvoji su Izviđači Temerna iz Temerina.

U subotu. 2.12. tijekom prijepodneva stigli si i ostali sudionici 16. FIPO Fest-a, koji je započeo svečanim postrojavanjem izviđača – sudionika 16. FIPO Fest-a u 11,00 sati ispred Vodenih Vrata u Tvrđi. Nakon prijama predstavnika udruga i obilaska Sajma antikviteta u Tvrđi izviđači su šetnjom kroz Osijek obišli i vidjeli Bijeli pješački most, Secesijski zdenac, Europsku aveniju, Zimsku luku, Sakuntala park te Trg A. Starčevića. Naši mladi volonteri su na svakoj lokaciji davali što više lijepih informacija o našem Gradu Osijeku. Izviđačke udruge su imale zadatak napraviti fotku na Promenadi tako da se u pozadini vidi bijeli pješački most, a najmaštovitiju fotku smo nagradili (Turopojske udruge skauta TUR iz Velike Gorice).

Nastup izviđača u Domu Hrvatske vojske započeo je u 16,00 sati i trajao je puna dva sata. Izviđačku pjesmu za rođendan našeg Grada izveli su izviđači iz sljedećih izviđačkih udruga: US Sveti Juraj, Bjelovar; OI Zvijezda Vareš; OI Dr Mladen Stojanović Prijedor; OI Tino Lorenzetto Rovinj; OI Izviđači Temerin, Temerin; OI Vladimir Nazor Karlovac; OIP Uljanik, Pula; Turopoljska udruga skauta TUR, Velika Gorica; OI Laslovo, Laslovo; OI Jazavac Satnica Đakovačka, Savez izviđača grada Zenica; OI Bijeli javor, Koprivnica; OI Kamengrad Koprivnica; UI Slavonski Hrast Osijek; UKI Jarmina, Jarmina; OI Iovallios Valpovo; OI Betlehem, Kutina; OI Prvi Dobrinjski, Sarajevo; IK Javor-Družina Mravi, sijek; IK Javor-Družina Runolist Osijek i IK Javor-Družina Jagoda Osijek. Zahvaljujemo se svim izviđačima koji su došli u naš Grad i pjesmom proslavili rođendan Grada Osijeka. U nastupu je sujelovalo 286 izviđača. Naši gosti Fipo Fest-a bili su: Andrej Dorić, Udruga Mažoretkinje Općine Nuštar, Studio OSCEO Dalal, ŠPU Fenix i svojim su nastupom obogatili naš program za što im veliko hvala.

S gostima na 16. FIPO Fest-u nastupilo je 349 djece i mladih zajedno sa svojim voditeljima. Osim sudionika-izvoditelja samog festivala u gledalištu je bilo puno, puno roditelja, prijatelja i naših lega i legica i njima hvala što nas prate. Voditelji programa bili su Karlo Tobler i Monika Feher.

Sudionici, naši dragi gosti i gledatelji 16. FIPO Fest-a, pokazali su svoju humanu stranu i donacijom „Pet po pet za sretan dječji svijet“ prikupili smo 450,00 kn donacije Udruzi obitelji djece s autizmom „DAR“ iz Osijeka za kupnju didaktičkih igara.

U večernjim satima nekoliko je izviđačkih udruga pripremilo mjuzikl „Mostovi prijateljstva“. Članice Dramskog studija Umjetničke akademije u Osijeku nisu imale laki zadatak izabrati najbolju izvedbu mjuzikla  no ipak su odlučile da je OI Zvijezda iz Vareša imao najbolji mjuzikl.

U jutarnjim satima uz pahulje snijega uputili smo se na izlet „Baranja u srcu“. Obišli smo spomenik na Batini te Zmajevac u kojem smo posjeti Vinski i Zavičajni muzej te Eko Centar. U Kneževim vinogradima u SRC Bazeni dočekali su nas učenici OŠ Kneževi Vinogradi i OŠ Matija Gubec iz Čeminca te nas oduševili pjesmom, plesom i glumom.

Podijeli s prijateljima:
X